Премиерът Бойко Борисов ще заведе френския президент Еманюел Макрон в Центъра

...
Премиерът Бойко Борисов ще заведе френския президент Еманюел Макрон в Центъра
Коментари Харесай

Борисов ще заведе Макрон в Центъра с навигационни симулатори във Военноморското

Премиерът Бойко Борисов ще заведе френския президент Еманюел Макрон в Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ във Варна, излиза наяве от програмата за визитата на Макрон. 

Френският президент ще дойде у нас в петък дружно със брачната половинка си Брижит. Той ще се срещне с президента Румен Радев и с премиера Борисов. 

Перспективите за развиване на двустранните връзки сред България и Франция, двустранното икономическо, капиталово и културно съдействие, защитата на външните граници на Европейския съюз, както и концепциите за бъдещето на Европа, ще бъдат измежду акцентите на срещите на френския президент в България. Във фокуса на диалозите ще бъдат също по този начин заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз цели, европейската вероятност на Западните Балкани и присъединението на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), оповестиха от държавния пресцентър.

Макрон и брачната половинка му ще бъдат посрещнати в двореца " Евксиноград " в 10 часа. След това френският президент ще беседва на четири очи поредно с президента Радев и с премиера Борисов, като след всяка от срещите са планувани конференции. 

След срещата на Борисов с Макрон ще има и пленарни диалози, на които от българска страна ще вземат участие вицепремиерите Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министър Владислав Горанов.

В късния следобяд министър-председателят Бойко Борисов и френския му посетител ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ във Варна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР